Krab+Rewire Elektrische Geluiden

Hoe klinkt elektriciteit als het van een batterij naar een speaker gaat? Is het mogelijk om geluid te veranderen met je handen? In deze workshop gaan leerlingen met de eindeloze mogelijkheden van elektriciteit en geluid experimenteren en communiceren!

Krab Muziek werkt met Rewire Educatie om workshops naar scholen en kinderopvangen te brengen. De workshop kan eenmalig zijn, of plaatsvinden over een paar weken. Het algemene doel van de workshops is om belang in geluid te vonken, hoe jij je eigen geluiden met elektronische instrumenten kan maken en in muziek ontwerpen. Geschikt voor leeftijden tussen ±8 tot 12 jaar. De leerlingen leerden nieuwe kennis over geluid, elektriciteit, het ontwerpen van elektronische instrumenten en het componeren van muziek met hen.

In oktober 2019 gaf we workshops bij het DAK, kinderopvang. De workshops duurde 1 uur plus. De kinderen heeft ze eigen geluiden ontdekken en nieuwe muziek gecomponeerd.

In februari en maart 2020 werken we bij de Montessorischool in Delft om over een paar weken de workshops uit te voeren. Een introductieworkshop zal alle leerlingen bereiken en geïnteresseerden kunnen deelnemen aan de vervolgworkshops waar ze gefocust hun instrumenten ontwerpen en muziek componeren.

We danken Zoe Reddy en de Rewire Educatie team voor het organiseren van de workshops met de scholen.